Way to DASHBOARD Don't forget to +FOLLOW me
\\P▲yphone//
Hi there's some Tweets by @nazsiyfa by the way you can find me on facebook - Nazs Iyfa . Instagram- nazsiyfa Daisypath Anniversary tickers
Little Linkies

NYNY | Mr.Purple | Fazeera | Lysa Lexia | Eyyien | You punya blog please ;p | Friend | Friend |



Hi me Nazs
">
Hi,nice word please:)
There's some sad story,sadlife which i've faced thru by myself,alone. :')

Thursday, May 31, 2012 | 3:00 AM | 0 comments
Ya Allah , tolong kuatkan aku :'(




(Lola the big one,from front Musang , in the middle Kontot then at the back J.lo)


Boleh dikatakan bergenang air mata aku sewaktu taip cerita ni. Bergenang dekat luar , tangis dalam hati ? Tiada siapa yg tahu . Hanya Allah dgn aku je tahu betapa pedih , perit , sebak kehilangan kucing kesayangan .. Tak mati dgn cara elok pula tu .. Sedihnya ya Allah .. Aku tahan je skg ni ..

Mungkin korang tak pernah tahu yg aku ni pencinta haiwan , tak pernah nampak aku buat post pasal haiwan peliharaan aku , laite ? Ye mmg aku tak pernah buat pun . If dapat putar balik masa , aku nak sgt tiap masa lepas main dgn meaw-meaw aku tu aku terus buat story ..

Bgaimana comel nye Lola tengah tidur..
Mcmana risaunya aku tunggu Lola beranak..
Macamana eksaited nya aku tunggu baby Lola..
Mcmana geramnya aku sebab Lola asyik nak mintak makan sampai 1 family aku ingat Lola ada saka cuz makan tak pernah kenyang..
Macamana gabranya aku bila terpijak ekor/kaki Lola masa dia bergesel-gesel mintak makan..
Bgaimana rupa Lola takut gila bila aku bagi vacuum dekat dia,Lola takut gila dgn salur vacuum cuz dia ingat tu ular ..
Mcamana comelnya dia time dia tengah suskan anak dia ..
Bgaimana galaknya Lola bila main dgn cicak ..Peh kemain lonjak-lonjak banting cicak tu sampai mampus ..


Tu baru Lola . Belum anak-anak dia lagi ;'>

Cutenya dia time isap susu . Sambil tolak adik beradik dia yang lain..Huh gasak cari puting susu Lola ..
Cutenya dia time smackdown dgn mak diaa ,Lola ..
Cute time gigit-gigit jari aku , jilat-jilat tangan aku .. ;'>
Manje time aku geletek pewot muncit dia tu ..
Musang yg paling ganas sebab dia jantan , J.lo dgn kontot betinaa ..
Musang salu gigit jari aku macam gigit tulng ayam ..sakit ohh .. tapi aku rindu semua tu ..
J.lo paling comel antara yg lain sebab dia putih sikit .. kalau kontot cute cuz ikot colour mak dia Lolaa .. kalau Musang .. aku plg sayang Musang even dia hitam .. Nape plg Musang ? Cuz dia gelap mcm Musang .kiki ..Yayang .. aku rindu kau .. Aku tak boleh berenti nangis dalam hati ..Aku rindu nak pelok kau Musangg .. Ya Allah.. Kuatkan hambamu ini Ya ALLAHH .. :'(



Tapi sayang ..semalam .. ptg .. mak aku sendiri terlanggar Lola dgn anak dia ..Anak dia yg nama Musang .. Ya .. yg paling aku sayang :') SUMPAH kalau aku tahu masa kau dah nak sampai smlm aku datang peluk cium kau sayang .. Kalau boleh aku rela aku yg kena lenyek dgn kereta mak aku tu berbanding kau .. Mak .. kenapa mak tak perasan yg Lola tengah susukan anak dia bawah kereta mak tu .. ha mak ! mak tahu tak akak sakit tengok dorang tadi ..

Bayangan dia tak boleh hilang mak ! Akak nampak dgn sepasang mata akak sendiri time Musang dgn Lola bawah tayar mak tadi ..Ya Allah ..Aku tak boleh tahan .. Air mata ni nak gugur ..
Akak nampak kaki Lola bawah tayar mak..Mak masatu jantung akak hampir gugur mak ..mak tak tahu kucing tu part of my life thats y akak dapat rasa sakitnya nauzubillah ya Allah :'(

Masa aku nmpk kaki Lola bawah tayar mak aku terus jerit. Akak cakap cepattt ahh alihkann !!
Ya Allah ..Dalam hati rasa macam nak angkat kereta mak lepastu campak jauh-jauh mak .. Tapi akak ni penakut mak . Badan je besar tapi aku takut bila tengok saat genting mcm tu .. Lepas tayar mak kedepan sikit baru kaki Lola lepas , tapi Astagfirullahalazim ! Ya Allah .. Ada Musang betul-betul bawah tayar mak .. mak akak nangis skg ni mak ,,Akak sebak ..Mak tahu perut Musang makk ..Betul-betul bawah tayar mak .. Laillahaillallah .. Allahuakbar ..Akak mengucap makk .. Musang menggelupur .. Lepas akak nampak macam tu akak terus terduduk .. Akak tutup muka .. Akak jerit akak nangis melalak teresak-esak .. Tak ingat apa dh mcm orang gila ..
Adik cakap Musang punya isi perut terkeluar dekat lubang dubur dia ..

Rasa macam nak cakap benda kotor je dekat sini .. Allah ..aku tak kuat .. :'( Aku tak kuat .. Aku nak nangis je ni .
Dah la taip panjang-panjang pun tak guna ..Takde sapa paham aku .. Aku risau sgt skg ni sebab Lola dh dekat klinik haiwan , WONDERCARE dekat JOHORJAYA . Dia kena tinggal dalam 2-3 hari .. Lolaa , akak harap awak oke-oke je sayang :')

Musang pulak ? Hehe .. Musang .. Akak taktahu awak kat mana skg sebab dari petang semalam akak dah taknampak awak .. maybe awak pergi rehat kut .. Musang .. come back if you love me :')
I'll always waitin for you my kitty ..

Malam tadi aku tak dapat tidur .. bayangan tu .. selalu main dalam kepala aku .. macam pita rakaman yg terus diulang-ulang-ulang ... Ya Allah ..kuatkan aku .

Labels: , , ,


Older Post | Newer Post

Template Made By Ejat SH . Edit By Nazs-Iyfaa . Little Help By HTML Color Code,Imgur & Photoshop